tisdag 6 februari 2018

Pionlängtan

Bristen på fotoljus om vardagarna så här års föranledde mig att scrolla igenom lite bilder från förra året. Tur var väl det, för plötsligt återsåg jag en stor förälskelse från 2017: Pionen Coral Charm. "En sådan här måste jag absolut plantera i min trädgård!" tänkte jag så fort jag såg den i blomsteraffären. Det häftigaste med den här blomman är den totala förändringen i färg från knopp...


... till fullt utslagen blomma. Man kan ju nästan inte fatta att det är samma blomma! (Om än med några dagars mellanrum.) Däremot fattar man ju varifrån den har fått sitt namn; den är verkligen korallfärgad så det förslår. Nästan lite laxrosa, på något vis.


Jag spanade faktiskt efter en sådan här på plantskolorna förra sommaren, dock utan resultat. Kanske blir 2018 året då jag hittar en? Man kan ju alltid hoppas. Åh, nu fick jag lite pionlängtan!

P.S. Ni firar väl semikolonets dag idag? Ser ni att jag har använt ett sådant, dagen till ära? 😊 

3 kommentarer:

 1. Verkligen otroligt läcker pion! Nyfiken som jag är var jag tvungen att googla... Den verkar finnas att få tag på hos olika plantskolar. T ex på Hortogreen.
  http://hortogreen.com/pioner/1898-luktpion-coral-charm-1-pack.html

  Spännande projekt ni har på gång där hemma! Superkul att titta in och se på framstegen. Kommer bli kanonbra.

  Allt gott!

  SvaraRadera
 2. Den är så läcker, och min favorit! I fjol flyttade jag mitt exemplar till ett förhoppningsvis bättre ställe så nu hoppas jag den utvecklar sig till ett större exemplar.

  Må gott!
  Gunilla

  SvaraRadera
 3. WOW! Vilken fin! Den måste jag skriva upp:)
  Ha det fint!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!