fredag 9 mars 2018

Plåtskåp och gamla brädor

Minns ni det lilla retro-badrumsskåpet i plåt, som jag budade hem från Tradera för ett par år sedan? I stil och storlek skulle det faktiskt göra sig riktigt fint ovanför pottskåpet i badrummet. Mot det nya vita kaklet ser det dock ganska repigt och sjavigt ut, så OM det ska sättas upp behöver det nog lackeras om. Hur målar man om plåt, förresten? Kan man fixa det själv på ett snyggt sätt, eller måste man lämna in det på spraymålning hos en billackerare? Det  sistnämnda kostar väl skjortan, kan jag tänka. Fast å andra sidan är ju det där pottskåpet inte tänkt som en permanent lösning, så jag ska nog tänka efter en omgång till. 


Ute i smatten står det också två uråldriga brädor, som tidigare stöttade upp hela det gamla badrumsgolvet underifrån, inkilade i en tjusigt hemmagjord V-formation mellan källargolvet och källartaket. Så välbyggt är vårt hus, haha! Men det har ju säkert ändå funkat i ett halvt sekel eller så. Vi lägger nog ändå de där brädorna i ladan så länge, för även om de ser skruttiga ut på bild, så är de faktiskt rätt fina i verkligheten. Kanske kan de komma till användning någon annanstans.


Och nu är det fredag igen. Är det inte makalöst så snabbt veckorna rinner iväg? Imorgon kväll firar jag en 50-åring i Malmö, med Jason Timbuktu Diakités scenföreställning "En droppe midnatt" på Slagthuset. Jag grunnar som bäst på när det hände sig att jag var ute och svirade på lokal en lördagkväll senast. Jag kommer säkert att förvandlas till en pumpa redan vid 21-snåret, haha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!