lördag 10 mars 2018

Lördag hos Fröken Grön

På helgmorgnarna är jag som en tonåring. Medan maken går upp hyfsat tidigt, kan jag ligga kvar i sängen och tryna nästan precis hur länge som helst. Inte ens doften av kaffe får mig att svinga mina lurviga över sängkanten, och då är jag ändå en kaffemaja av rang. Idag testade maken en ny approach: Han tog en bild av mig och skickade den som SMS till min mobil med följande text: "Bilden på den där kvinnan jag delar mitt liv med." Hmmm, jag märkte inte ens att det plingade i telefonen där på nattduksbordet...


När jag sent omsider pallrade mig upp, skrotade jag runt och plockade lite. Körsbärskvistarna från förra veckans bukett hamnade i farmors kanna på hyllan ovanför spisen, och jag lade mig i startgroparna för en liten inköpsrunda.


På den trevliga färgbutiken i grannbyn köpte jag färg för lite olika projekt. Det blev grå färg till pottskåpet i badrummet, vit snickerifärg till dörrkarmen och efter rådgivning från personalen  vanlig hederlig Bengalack i en bruten vit färg till det lilla plåtskåpet. (Den senare stinker redan i hela huset, men det blir faktiskt riktigt bra!)


Nästa stopp blev byns finaste lilla blomsteraffär. Veckans bukett består av rosa anemoner, olvon, kvistar av brudspirea och så någon fin vit blomma, som jag naturligtvis har glömt vad den heter. När jag kom hem pillade jag ner poppelkvistarna från förra veckans bukett som extra utfyllnad. 


Några avbrutna anemoner fick också följa med hem, och nu förgyller de tillvaron i de små glasvaserna i köksfönstret.


Jag körde också en favorit i repris från förra veckan, med tre snitt-kungsängsliljor. Eukalyptuskvistarna från förra veckan kan jag återanvända ett par dagar till. 


Sen råkade det vara halva priset på en fin trädgårdsurna, som jag har gått och spanat på tidigare, och eftersom jag var bilburen var saken biff. Den blir nog ur(n)tjusig på uteplatsen i sommar, eller varför inte som uppstickare i någon av perennrabatterna. 


Om en sisådär 45 minuter borde jag vara på väg mot Malmö, men här sitter jag i mysbrallor och dricker kaffe. Dags att sätta fart, med andra ord. Trevlig lördag på er!

1 kommentar:

  1. Förstår att du spanat på DEN urnan - JÄTTESNYGG !!
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!