söndag 11 mars 2018

Winter grey

Idag blev det bruna pottskåpet i badrummet grått. Jag målade om det med Chalky Finish Paint från Rust-Oleum i en nyans med det föga uppmuntrande namnet Winter Grey. För att få en vattentåligare yta valde jag varianten som heter Kitchen Cupboard Paint. Jag är jättenöjd med resultatet!


Först funderade jag på en mörkare grå färg, men med ljusare färg känns det onekligen lite luftigare där i hörnan. Dessutom är det ju ett faktum att damm syns bättre på mörk färg, hihi! Här är en före-bild, för jämförelsens skull.


Den här typen av färg torkar verkligen i ett nafs. Jag hann med två strykningar redan på förmiddagen, och på eftermiddagen var skåpet tillbaka på plats i badrummet. Färgen ger en silkeslen, matt finish som funkar extra bra på gamla möbler. Inte behöver man göra något speciellt underarbeta heller, vilket verkligen är en bonus för en otålig målare som undertecknad. 


Den trärena insidan har jag låtit vara, för den är fin precis som den är. Jag har målat plåtskåpet idag också, fast den färgen tar lite längre tid på sig att torka. Det kommer bilder framöver, när jag är helt klar, men jag kan säga redan nu att det penselmålade resultatet blir över förväntan bra!

1 kommentar:

  1. Vilken skillnad, ditt skåp är toppen snyggt nu! Man blir frestad att måla med denna utmärkta färg, tack för tippset! Jejja

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!