onsdag 11 april 2018

Så många trädgårdsprojekt

Man vet att man är trädgårdsnörd på riktigt när man bokar in sin semester så att den ska synka med sommarutförsäljningen på Oppmanna plantskola. Måtte de inte ha ändrat rutin nu bara, haha!


Jag tänker att jag kommer ha många trädgårdsprojekt att pyssla med i sommar, så jag har lagt in om 5,5 veckors semester på raken. Bland annat hoppas jag kunna jobba mig vidare ut i moraset bakom växthuset. Så här långt kom jag förra sommaren.


Om allt går enligt plan kommer vi ju att ha ett litet gästhus/bastuhus på den här delen av tomten till sommaren, och förhoppningsvis blir det enklare att "göra trädgård" när man liksom har något att utgå ifrån. Jag tänker mig dock att försöka behålla en förhållandevis lummigt stuk även i fortsättningen, fast med lite fler träd och buskar. Den norra kortsidan av stugan kommer att ha den här utsikten. Kanske blir gången grusad hela vägen fram till växthuset, för att knyta ihop delarna lite grann.


En annan tanke är att utöka rabatten framför köksträdgården och göra den dubbelt så stor. Mer rund än jellybean-formad, liksom. Jag fortsätter gärna på det påbörjade salvia och rudbeckia-temat, fast egentligen väntar jag mest på att en plymspirea som finns planterad här ska börja breda ut sig så där härligt stort och maffigt som en plymspirea brukar kunna göra. På bilden här nedan är den så fjuttigt liten att den inte ens syns.


Sen ska det bli kul att se hur marken har "satt" sig runt den nya uteplatsen i vinter. Här vill jag också gräva nya rabatter och plantera in fler blommande buskar och perenner, fast jag tänker mig fortfarande att det ska vara ett område av gräs allra närmast stenrundeln. Och så det där nya utebordet...


Ja, ni ser ju att 5,5 veckors semester inte kommer att tya långt med så många trädgårdsprojekt. Om så bara en bråkdel av alla planer blir verklighet kommer jag att vara nöjd. Fast man ska ju ändå ha något att göra nästa år också, haha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!