söndag 27 maj 2018

Brunch, minigolf, loppis och tomater

Idag har vi hängt i Borstahusen, där vi hann med både brunch på Erikstorps Kungsgård och ett parti minigolf. Äta brunch är jag rena rama proffset på, men minigolf not so much... Jag var duktig och släpade med mig kameran, bara för att upptäcka att batteriet var helt dött. Det fick bli en bild med mobilen istället. 


På vägen hem körde vi inom Marieholm utanför Eslöv, där vi vet att det brukar vara tätt mellan loppisarna. Vi hittade tre stycken som var söndagsöppna, och på en av dem hittade jag en gammal trälåda med handtag. Perfekt att bära plantor i. 


Väl hemma igen planterade jag om de tomatplantor som var i mest behov av det. Ett gäng hamnade i krukor i växthuset, och ytterligare ett gäng stoppade jag ner i en pallkrage. Jag brukar vänta till en bit in i juni innan jag planterar ut tomater, men i år är det ju ingen vanlig vår. Frostnätter känns onekligen inte som något större hot just nu, om man säger så.


Det var bara en bråkdel av alla plantor som kom ner i ny jord, för det finns massor kvar i växthuset. Jag tänker att det får bli tomater i fler pallkragar på sikt, men jag måste rensa upp i dem och köpa mer kogödsel först. Några plantor får nog hitta nya ägare också.


Dags att lägga fram kläder och packa jobbväskan inför morgondagen. Varför går helgerna alltid så försvinnande fort? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!