torsdag 3 maj 2018

Inne i vår lilla stuga

Titta, nu kan jag stå inne i vår lilla stuga! Tak och gavelspetsar har vi inte än, men man kan redan få lite feeling för hur det kommer att bli. Och det blir BRA! På framsidan (västerläge) blir det en dörr och ett stort fönster. I den här delen kommer man in det som ska bli gästrumsdelen av stugan. 


På vänstra sidan av fönstret (högra sidan sett från utsidan) kommer det att muras upp en vägg, och innanför den blir det bastu. Inte så jättestor, men lagom för oss och kanske några till. Grannarnas härliga 5-åring har redan beställt tjejbastukväll. Klart vi ska ha det, och därmed basta! (Pluspoäng för ordvits!) 


På kortsidan av gästrummet (norrläge) blir det ett fönster till, fast lite mindre än det på framsidan. Här drömmer maken om ett litet bord, där man kan sitta och titta ut i trädgården, bort mot växthuset. Själv ser jag mest fram emot att kunna ligga i gästsängen och sova middag, hihi!


I det bortre hörnet, bakom bastun, blir det ett litet förråd. När plattan gjöts förbereddes det för avlopp, om vi (eller någon annan) skulle vilja sätta in toalett och handfat någon gång i framtiden. I första hand blir det nog mest en förvaringsplats för extra tältsängar.


Det murades in en liten rad med glasbetongblock i väggen här (österläge), så att vi iallafall får in lite dagsljus. Annars blir det inga fönster eller andra öppningar på den bakre väggen.


I nuläget ser stugan mest ut som en betongbunker, eller som en riddarborg med vindbrygga, hihi! Men tänk när det kommer upp murade gavlar, tak, dörr och fönster. Och vit puts. Och kanske ett litet trädäck runtomkring. Och en liten bänk på framsidan att sitta på efter bastun. Det blir fina grejer det!


Stugan ger en helt ny karaktär åt tomten, ja nästan en känsla av kringbyggd gård. Så många nya trädgårdsprojekt den kommer att medföra. Hurra, säger jag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!