lördag 16 juni 2018

En dag på Österlen

Redan vid halv elva i förmiddags svängde jag in i somriga Simrishamn, där mina två tjejkompisar anslöt från Malmö. Första anhalten var loppisen på Suckarnas gång, som aldrig lämnar någon besviken. (Får visa mina loppisfynd en annan dag.) Sen blev det en liten tur upp på stan, där jag min vana trogen fotade den maffiga väggmålningen på innergården vid Österlens museum


Ett besök på Apokekarns känns ju också obligatoriskt när man ändå är i Simrishamn. Den där lilla trehjuliga mopeden är ju to die for. Tänk att glida ner till Konsum hemma i byn i en sådan. Då hade man lätt varit coolast på hela parkeringen, hihi!


Inne i affären klämde jag på allt som var grönt, och det var mycket. Man ville liksom ha en av varje grej, fast helst det där gröna bordet.


Sen lämnade vi Simrishamn bakom oss och styrde kosan norröver. Strax söder om Kivik ligger Svabesholms Kungsgård, där man både kan äta, bo och dregla över fina antika saker i deras pryllada. 


Här åt vi gott i caféet, som ligger i ett vackert gammalt vagnslider på gården, och jag upptäckte sommarens must-have drink: Lemonad med smak av jordgubb och mynta från Kiviks musteri. Så makalöst gott och uppfriskande!


Målet med utflykten till Svabesholm var ett efterlängtat besök i Den Engelska Trädgården, som är en visningsträdgård med inspiration från just England. Den förtjänar ett alldeles eget inlägg någon dag framöver, men jag kan säga redan nu att ni absolut måste stanna här om ni är i krokarna. Så himla fint! 


På vägen hem sladdade vi inom Kiviks musteri en halvtimme innan stängning, med en alldeles speciell mission: Att bunkra lemonad med jordgubbs- och myntasmak så att det räcker hela sommaren lång!

1 kommentar:

  1. Ser fram emot ditt inlägg om Den engelska trädgården. Var där på premiären för några år sedan men det ser ut att ha vuxit på sig bra sedan dess.
    Kram, Karin

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!