tisdag 5 juni 2018

Pelargoner och puts

Innan jobbet imorse slank jag inom mataffären för att plocka med mig en fiskgratäng att ha till lunch. (Hrmmm, av någon märklig anledning råkade det visst slinka med tre rosa pelargoner också. Men de var ju så billiga!) När jag kom till kassan och skulle betala insåg jag att mitt bankkort låg kvar hemma på köksbordet. Jag hade visst varit "smart" och haft det löst i fickan i lördags, och sen glömt att lägga tillbaka det i plånboken. En godhjärtad främling förbarmade sig över mig och betalade mina varor  med sitt eget kort mot att jag swishade pengar till henne. Vilken vardagshjältinna!


Hemma har det hänt grejer under dagen. Stugan har blivit putsad utvändigt, bastuaggregatet är på plats och elen är inkopplad. Strukturen och nyansen på putsen är näst intill exakt samma som på vårt "stora" hus, men ter sig faktiskt lite gråare nere på stugan. Inte oss emot, för det är himla snyggt!


I ungefär sisådär fem minuter försökte maken och jag oss på att montera ihop spröjsen som ska sitta på fönstret på framsidan. Vi var dock kloka och beslutade att vänta till imorgon, när vi är mer utvilade. Imorgon kanske vi är ännu klokare och kommer fram till att låta byggarna göra det när de kommer tillbaka på torsdag eller fredag, hihi!


Och imorgon är det helgdag, johooo! Då unnar vi oss en rejäl sovmorgon till att börja med, och sen tänkte jag ägna lite tid åt mina eftersatta pallkragar i köksträdgården. Om jag inte vaknar och kommer på andra tankar, förstås. Det har ju hänt förut. Man är ju lite sugen på att måla den där vita dörren röd,  hihi! Men färgaffärerna är väl stängda imorgon, kan jag tro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!