tisdag 12 juni 2018

Stilleben vid källartrappan

Jag gjorde en ny liten display vid källartrappan i söndags. Devisen var som vanligt man-tager-vad-man-haver. Och jag haver ju en hel del, hihi! Man kan ju undra om jag älskar att göra små trädgårdsstilleben för att jag har så himla mycket loppisbråte att använda i mitt "rekvisitaförråd" ute i ladan, eller om jag har samlat på mig den där bråten för att jag älskar att göra stilleben. Hönan eller ägget, liksom. 


Det har varit så himla stökigt vid källartrappan hela våren, med svarta sopsäckar, gamla betongplattor, trädgårdsredskap och annat mög, så det kändes onekligen dags att städa upp. Vår gamla Höganäs-ho hade frusit sönder över vintern (vi glömde visst att tömma den på vatten i höstas...), så jag bytte plats på den och gjutjärnshon som stod vid ladan tidigare. En tung rackare...


Den högbenta pallen hade jag i växthuset tidigare, men nu har jag så många tomatkrukor där, så den fick flytta ut. I korgarna står två Hikul-havtornplantor och väntar på kommande rabattprojekt.


De två glasflaskorna kommer från loppisbutiken Canville i Osby, den gröna porslinskulan (den minsta i ett set om tre) från Lövparkens Trädgård i Fagersta och den vackra skruvade stången från en smedja på Österlen. I zinkhinken tänkte jag plantera en rosa svartöga som står i växthuset och väntar, och det vackra flätade klätterstödet, som den ska få klättra i, har Pernilla gjort.


Runt hörnet på södersidan blommar kantnepeta, vädd och riddarsporre för fullt och drar blicken ifrån den fula uppkörda gräsmattan. Det gröna fågelbadet på pinne hittade jag på Den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero förra året. 


Jaha, så "bidde" det visst ett stilleben till. Om man utgår från mängden bråte som fortfarande står kvar i ladan, så kan det nog bli fler framöver, haha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!