torsdag 5 juli 2018

Ålshult, Ryd och Gottåsa

Vi brukar köra en runda till Ryd-trakterna varje sommar, och idag när vi vaknade bestämde vi att det var den dagen. Efter ett besök på kyrkogården och en kebabtallrik i Ryd (vi är kulinariska så det förslår på semestern, haha!) hamnade vi i charmiga "Bullerbyn" Åshult, där det ligger en jättetrevlig handelsbod med café


Bredvid handelsboden går det inte att missa att det finns en loppislada.


Här gjorde jag inga fynd idag, men det här fönstret var ju ovanligt fotovänligt.  Så läckert när ljuset faller in på spindelväven så där, nästan lite magiskt. (Om man kisar är de här två bilderna väldigt lika i färg och komposition, ser jag nu. Tänk så det kan bli!)


Inne i handelsboden däremot hittade jag en fin canvasväska i utmärkt storlek. Den rymmer både kamera, vattenflaska och pocketbok och blir bra som utflyktsväska i sommar. Och så är den ju lite grön! 


Sen körde vi tillbaka in till Ryd, där Köplundens antik och loppis hade öppnat för dagen. Det är en STOR affär med mängder av saker och ganska rimliga priser för att vara en antikaffär. Jag hade ju redan köpt en väska, så de här väskorna köpte jag inte.


Däremot åkte jag därifrån med två matchande målarpallar (som blir finfina i trädgården), en flaggstångsknopp och en liten zinkbalja...


och maken med tre rostiga gamla spikar, haha!


På hemvägen tog vi vägen norröver för ett besök på Gottåsa antik i Grimslöv (i närheten av där väg 23 delar sig mot Alvesta respektive Växjö). Där förälskade jag mig i världens sötaste lilla fågelbad och fick öppna den stora plånboken... Det tänker jag nog smyga in på något lummigt ställe i trädgården här hemma.


Det var ju en smålandsutflykt som heter duga. Nu får jag hålla mig innanför grindstolparna ett par dagar. Fast det gör jag ju så gärna!

1 kommentar:

  1. Fågelbadet alltså....wow!!!! Är det nyare eller gammalt? Fint i vilket fall som helst.
    Nettan

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!