tisdag 31 juli 2018

Utflykt på semesterns sista dag

På semesterns sista dag blev jag rastlös och lurade med mig maken på en liten biltur söderöver. Vi packade badväskan för säkerhets skull, men hamnade istället på Gästis i Brösarp, där vi åt god lunch i en föredömligt kall matsal. Kalvfärslimpa smakade mums, vilket maten alltid gör där. Vi kikade också in på två av antikaffärerna som ligger i Brösarp. Det är inga ställen man spontanhandlar på direkt, om man säger så, men det är kul att titta iallafall.


Något bad efter maten kände vi inte för, så istället fortsatte vi söderut. Vi körde genom Kivik och stannade i Södra Mellby, där konsthantverksgruppen KAOS har en trevlig butik i den gamla skolan. 27 olika utställare samsas här, och det finns mycket roligt att titta på. Både maken och jag förälskade oss i en liten filur i rakubränd lera av Nunna Ekdahl. Nog har han ett oemotståndligt uttryck? Konsthantverk är som bäst när det är lite roligt, tycker jag. Nu är han döpt till Spånken och får bo nere i vår lilla stuga.


Jag köpte också två vackra vallmokapslar i turkosblå glasyr, som jag har trätt på pinnar av armeringsjärn (vi har föredömliga hantverkare som förstår att man ska lämna kvar sådant till husägarinnan) och stoppat ner i en rabatt här hemma. Tyvärr missade jag att kolla vem som har gjort dem...


Från Södra Mellby är det bara ett "pärakast" till Svabesholms Kungsgård, där vi drack kaffe och tittade in på Prylbyrån, som är en liten antikaffär ute i en av ladorna. Den Engelska Trädgården ligger också här, men den besökte jag ju så sent som i juni, så där var vi inte idag. (Jag tror inte maken blev så ledsen för det, hihi!)


På hemvägen körde vi över Sankt Olof och Degeberga och tittade lite. Fördelen med att vara den som kör är ju att man kan bestämma var man ska stanna, så i höjd med Kristianstad stannade bilen till på en av de stora möbelkedjorna. Där var det stor sommar-rea, och vi köpte tre stora fina kuddar i grått/gråvitt till sängen i stugan. De är lite grövre i tyget och gör sängen mer sofflik.  


Ikväll klämmer vi de två sista avsnitten av "Sherlock" på Netflix, och sen är det dags för mig att börja leta efter jobbväskan. Efter att ha varit sjusovare i nästan 6 veckor ska det bli spännande att se om jag ens vaknar när klockan ringer imorgon...

5 kommentarer:

 1. Sån gullig liten filur :) Jag köpte liknande vallmokapslar av Kajsa Leijström i Kivik nu i sommar. Underbara! Lycka till på första jobbedan!

  Kramar A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kikade in på hennes hemsida och blev ganska övertygad om att hon har gjort mina knoppar också!

   Radera
 2. I love the decoration all over your yard! They compliment each other so well, I also love your flowers and plants! Thanks for the share, hope you have a fantastic rest of your day! Keep up the posts!
  World of Animals

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you for your nice comment! I'll do my best to keep up the posts! :-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!