onsdag 1 augusti 2018

I min midsommarrabatt

Regnmätaren har inte kommit till användning sedan jag vet inte när. Jag höll tummarna för att åskskurarna som drog in över västra Skåne idag skulle hitta österut, men icke. Vid 14-snåret kom det ett lätt duggregn som varade i typ 30 sekunder, men mer än så "bidde" det inte. Det gjorde varken till eller från.


Jorden i min midsommarrabatt (den planterades då) är torr så det dammar. Jag har faktiskt vattnat den då och då i sommar, så att växterna inte ska tyna bort och dö, men det är baske mig inte lätt att få ner vattnet i marken när det är så ökentorrt som nu. Man får vattna, kratta, vattna, kratta, vattna, kratta...


Vidjehortensian, som jag fick gräva upp och övervintra i en pallkrage när de gjöt grunden för stugan i december, verkar ändå ta sig på sin nya plats. Den bjuder till och med på några blommor. När höstregnet kommer (för det MÅSTE väl ändå regna i höst) ska jag plantera massor med nya hortensior!


Det lilla prydnadskörsbärsträdet är också ovanligt fint efter flytten från köksträdgården. Fast det har en fin-sida och en ful-sida. Den trevliga sidan har jag vänt in mot uteplatsen, och den sidan som är lite glesare (som tidigare var placerad mot skugga i norrläge) vetter ut mot gatan. Man får ju inte vara dum, hihi! Förhoppningsvis snyggar den till sig på alla ledder på sikt.  


Anisörten gillar sol och värme, för den har blommat som bara den hur länge som helst. Den är verkligen en riktig humlemagnet! Kopparbaljan står fortfarande tom. Tanken var att jag skulle fylla den med vatten och stoppa ner en solcellsfontän, men det vill man ju inte direkt slösa vatten på i rådande situation. Den lilla aprikosfärgade rosen, som tidigare bodde i kruka, blommar som attan. 


För övrigt har jag överlevt min första dag tillbaka på jobbet utan några större problem. Det är märkligt hur snabbt man återtar sina gamla rutiner, fast jag får erkänna att det mesta har gått i slow motion idag. Jag vet inte hur länge jag satt och klurade på lösenordet till inloggningen på min jobbdator imorse, haha! Hoppas det går lite snabbare imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!