torsdag 16 augusti 2018

En oväntad vänskap

Tidigare i sommar utspelade sig ett roligt litet skådespel på vår uteplats. Maken och jag stod i köksfönstret och kikade på vår lilla kaninkompis (som är lite av en stammis i trädgården), när plötsligt en vinglig liten råka landade alldeles i närheten. Han fick syn på kaninen och bestämde sig helt uppenbarligen för att påkalla dennes uppmärksamhet, för han började sprätta runt där på stenarna, fladdra och greja med vingarna och åma sig som bara den. "Kolla på mig! Kolla på mig! Kolla 'rå!"


Efter en stund hade råkan samlat mod och hoppade helt sonika fram till kaninen och ställde sig alldeles bredvid. Sen satt de där sida vid sida en bra stund och liksom bara hängde med varandra. Så coola!


Kaninen tröttnade dock efter ett tag och hoppade iväg in i buskarna. Råkan satt kvar och verkade hoppas att hans nya kompis skulle komma tillbaka, men icke. Sen gav han upp och flaxade iväg mot nya djärva mål. Ibland är verkligheten onekligen mer underhållande än TV! 

2 kommentarer:

 1. VI hade också en liten stammis hemma hos oss i form av en kanin en lång tid, han kom hit förra augusti och sen var han här till i våras nån gång, vi såg han nästan dagligen och han växte sig riktigt ståtlig. Roger döpte vi honom till ;) Men en dag var han plötsligt borta och sen har vi inte sett till honom, så jag vet aldrig vad som hände...

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte ens säker på att det är en och samma kanin som springer omkring här hemma hos oss, men jag låtsas det! :-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!