söndag 19 augusti 2018

Sätta punkt för helgen

Igår kväll firade vi en nybliven 50-åring i Åkarp. Partytält i trädgården, ett helt gäng goda vänner och ljumma vindar borgade för ett särdeles trevligt kalas. När vi styrde kosan hemåt på natten var det fortfarande 18 grader ute, och nog kändes det lite som sommar ändå. 


Idag har himlen varit gråtung hela dagen. Även om temperaturen har legat över 20-strecket så har det ändå varit lite höst i luften. Jag satt i soffan med gåshud på armarna i förmiddags, och resten av dagen har jag hasat runt i fårskinnstofflor. Det där med gränsen mellan årstidsskiftningarna är nog ändå mycket en mental grej för undertecknad. När semestern är slut så är det höst direkt, liksom. Fast inte mig emot. För första gången i mitt liv har jag ju längtat efter att få frysa i sommar, hihi!


Ett annat säkert tecken på att jag börjar förbereda för höst är att jag har tröttnat på att vattna utomhuskrukor i tid och otid. Tur att det finns tåliga grejer, som till exempel pelargoner. Finast i år är mina vitrosa hängpelargoner, som dessutom är extra tåliga med mörkgröna läderartade blad.


I växthuset har jag visst också börjat hoppa över kvällsvattningen var och varannan kväll, men där är det å andra sidan inte lika varmt som det har varit under sommaren. Jag får nog ändå ta mig en liten sväng dit med vattenkannan nu. Och sen blir det söndagsbastu, hurra! Ett fint sätt att sätta punkt för helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!