tisdag 14 augusti 2018

Skyfall och planteringsabstinens

Ordet lagom tycks verkligen inte finnas i vädergudarnas vokabulär, för är det inte alldeles för varmt och torrt, så svämmar regnvattnet över på alla bredder. För andra gången i år fick jag ett SMS från vattentjänst om att "Glesbygd" drabbats av översvämningar efter extrema skyfall under dagen. Tydligen pumpas det bort vatten både här och där i byn, fast Solhäll har klarat sig bra. Återigen visar sig fördelarna med att bo i en backe. En och annan blomkruka och zinkbalja fick jag iallafall tömma när jag kom hem.


Inte behöver jag vattna i pallkragarna ikväll heller. Där växer i ärlighetens namn inte så mycket i år, men vattenmelonen verkar nöjd med de senaste dagarnas väderlek. 


Det var faktiskt ett tag sedan jag behövde vattna i mina krukor också, eftersom det har regnat mer eller mindre varje dag sedan förra onsdagen. Det tackar vi för, för jisses så många timmar och så många kannor vatten jag har lagt på att hålla dem vid liv i sommar... Mycket som såg visset och slokande ut tidigare har verkligen sträckt upp sig, och på flera ställen blommar det som aldrig förr. Jätteverbenan i mina zinkhinkar, till exempel. Jag tycker det är så läckert!


Ett säkert hösttecken är att jag börjar bli kvällstrött. Fast det har kanske mer att göra med omställningen från nästintill noll aktivitet under semestern till långa intensiva dagar på jobbet. Och nog är det lite mysigt att få dra på sig mysbrallor och sweatshirt när man kommer hem, istället för linne och shorts, som man annars har bott i hela sommaren. Igår hade jag till och med fårskinnstofflorna på mig! Fast lite lagom varma sensommardagar kan jag absolut tänka mig framöver, så att man kan börja dra i några av alla de där trädgårdsprojekten som aldrig blev av under semestern. Lite planteringsabstinens har man allt... 

1 kommentar:

  1. Looks like you had great growth out in your garden. I love this time of year for watermelon season. Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts
    World of Animals

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!