onsdag 5 september 2018

Stallfönster och skördetidsarrangemang

Jag brukar roa mig med att scrolla igenom annonserna på Marketplace på Facebook, när jag inte har något bättre för mig. (Vilket faktiskt händer då och då, haha!) I söndags eftermiddag dök det upp ett vackert stallfönster i flödet, och eftersom det var GRÖNT drabbades jag av ett akut ha-begär. Ett par timmar senare hämtade jag upp det i Bjärnum. Är det inte ståtligt, så säg?


Redan på lördagen hade jag gjort ett litet skördetidsarrangemang på bordet på uppfarten, och där passade mitt nyfyndade fönster alldeles utmärkt att ställa som fond i bakgrunden. Kålplantan köpte jag för 25 kronor (det var väl ändå rätt billigt?) på marknaden i byn, som ägde rum samma dag, medan daggsalvian har hängt med ända sedan veckan efter midsommar. Otroligt seglivad blomma, det där. 


Äpplena i trälådan är fallfrukt från trädgården, och pumporna kommer från trädgårdsdagen på Bäckaskog förra helgen. I ladan hittade jag ett rostigt våningsfat, som jag hittade nästan gratis på en loppis för flera år sedan, men som jag aldrig har kommit mig för att använda förrän nu. Det är lite klumpigt, men rätt vackert ändå. 


Jag ställde två trälådor och en zinkbricka för att täcka så mycket som möjligt av brädorna i bordsskivan, som både är fläckiga och väldigt murkna på sina ställen. På sikt får jag nog fixa nya brädor, eller hitta en skiva av något slag. Ulleternell och oxalis fanns på bordet sedan tidigare, och den knallgröna mjölkkannan i tjeckisk emalj likaså.


Och så en kryssboll och lite krattor på det. More is more är devisen, som vanligt. 


Annars krattar jag mest päron nuförtiden. Hundratals små gråpäron, som faller från hög höjd och förvandlas till illaluktande mos på marken. Det luktar totalt vedervärdigt i hela den delen av trädgården, uuuurk... Tur för er att det inte finns lukt-internet än, hihi!

4 kommentarer:

 1. Du kan verkligen göra vackra stilleben!

  SvaraRadera
 2. Jättefint! Tyvärr har jag inget päronträd men väl äpplen. Jag brukar läggar ut en presenning under trädet när det är dags...frukten faller ner på den och jag rullar bara ihop allt. Tilläggas bör att jag självklart försett mig med så mycket frukt jag kan, behöver(och nått) innan:)
  S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smart med presenning! Det får jag testa.

   Radera
 3. Jättefint höstarrangemang - älskar more is more och det där fönstret, waooo !!
  Hihi - har samma problem med mina trädgårdsbord - helt plötsligt murknar bräderna.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!