onsdag 17 oktober 2018

Ett makalöst skådespel

Det har ju verkligen varit otroligt sköna höstdagar den senaste tiden. Helgen bjöd på rena rama sommartemperaturen, men även vardagskvällarna den här veckan har varit extra njutbara. Promenaden mellan jobbet-bussen och bussen-Solhäll är verkligen stunder av njutning på eftermiddagarna, i synnerhet när man har tillbringat många och intensiva timmar inomhus under dagen. Fast bäst av allt är ändå färgerna. 


Men underbart är kort. Jag tog de här bilderna i köksträdgården bara för några dagar sedan, och den makalöst vackra rönnen i träbaljan har hunnit tappa sina brinnande blad sedan dess. Hasselhäcken mellan oss och grannen i öster är nerklippt just nu, men kommer att växa upp i rekordfart till våren igen. Just hassel slår nog alla hastighetsrekord när det gäller tillväxt, vill jag påstå. 


Vildvinet i päronträdet har tagit över stafettpinnen när det gäller att bidra med sprakande färg i trädgården. Och rödare kommer den att bli. Spireabuskarna nedanför håller en matchande färgskala, och flera av grannarnas buskar och träd på andra sidan gatan likaså. Gubben Höst har verkligen varit i "Glesbygd" och målat med sin pensel.


Nog bjuder oktober på ett makalöst skådespel ändå. Och om en månad får man börja planera advent, vilket är en av mina favoritperioder på året. Jag tjuvstartar redan ikväll med stora julspecialnumret av Allers Trädgård, som kom i brevlådan igår. Att sängen är renbäddad för dagen gör att läsplatsen är given, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!