tisdag 2 oktober 2018

Helrenoverat och orenoverat

Jag har bloggat om det här förut, men nu gör jag det igen: Det värsta med renovering är att man inser hur slitet och sjavigt det är på de orenoverade ställena i huset. Kontrasterna mellan nytt och gammalt är verkligen stor här hemma. Vi har egentligen bara två helrenoverade rum, varav badrummet är det ena. Det är fortfarande en sådan fröjd att vara här inne, och det är ett av få utrymmen jag faktiskt gillar att städa. 


Det andra helrenoverade rummet är smatten (köksingången) på baksidan, som efter tre år fortfarande håller sig riktigt fräsch och fin. Linoljefärg är verkligen da shit! Det ger en ytkänsla som slår det mesta, och så finns det ju så himla många vackra nyanser att välja mellan. Jag skulle gärna vilja ha linoljemålad panel på fler ställen i huset. Kanske både i köket och i hallen.


Det finns onekligen gott om väggar och innertak som skulle behöva fixas till rejält i det här huset, och tyvärr är det även så att vårt fina plankgolv spricker på en del ställen och kommer att behöva lagas framöver. Vi får väl se vad nästa projekt blir, men en sak är iallafall säker: Har man hus finns det alltid något att göra. Och alltid något att drömma om!

1 kommentar:

  1. Så sant så sant, det finns alltid nåt att göra med gamla hus, och drömmarna tar aldrig slut !;)

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!