torsdag 4 oktober 2018

Lite tomma torsdagstankar

Nu är dahliornas tid officiellt sett förbi, för inatt var det minusgrader på riktigt. Maken fick skrapa rutorna på bilen imorse, och det var alldeles silvervitt på gräsmattan när jag gick till bussen. Själv gick jag mest och förbannade mig själv över att jag inte har tagit ner en tjockare jacka från vinden. Det blev en KALL promenad ner till busstationen, brrrr...


Fast på lördag ska det visst bli 17-18 grader varmt igen. Tur det, för jag har inte fått ner mina tulpanlökar i jorden än. Jag känner mig i och för sig inte så himla stressad över det, för här nere i Skåne brukar det gå att gräva i jorden långt fram i december.


På tal om december, så har jag börjat snegla efter nya tändsticksfår (Putzlamm) på Tradera. Jag har köpt ett exemplar två år i rad, och tänker att det där skulle vara en fin tradition att fortsätta även i år. Fast de är himla dyra, så jag budar bara om de är lite extra uttrycksfulla. Och gärna med grönt sidenband och sådant där fint gammalt julgransglitter.


För övrigt tycker jag att det känns lite trist att det inte utropades något nobelpris i litteratur idag. Vem hade trott att det skulle bli så här? Det är bara att hoppas att Svenska Akademien lyckas sopa ihop spillrorna av sig själv och lappa ihop det raserade förtroendet till nästa år. Törs man hoppas på lite yngre blod på någon av de 18 stolarna? Jag håller tummarna för det. 

3 kommentarer:

 1. Lite kul att du skriver om just Putzlamm, jag gjorde ett inlägg på min blogg igår om mina älsklingar som jag samlar på.
  Ha det fint!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 2. Kylan verkar ha erövrat hela landet då! Rikgit ruggigt kallt efter denna varma sommar!
  Ja, väldigt trist detta med Svenska Akademien! Få se vad som händer nu, efter gårdagens möte. Det verkar ju ha hänt något då. Hoppas att de kommer till skott med något bra - ja, absolut en föryngring mot all förgubbning som verkar råda där!
  Ha en fin helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Ja dom där lammen är helt ljuvliga...dyra men unika!
  Höstkram från Titti

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!