söndag 25 november 2018

Adventsbord

En kall men solig dag har det varit i "Glesbygd" idag. Jag har varit ute och stökat lite grann, precis enligt plan. På agendan stod att göra adventsfint på bordet på hörnan. Jag började pysslandet med att plocka fram de gamla röda skidorna. De är faktiskt nästan det enda man behöver. 


Det syns inte på bilderna, men bordsskivan är gräsligt ful. Den ljusgråa färgen flagnar och släpper igenom den gamla knallröda färgen, och det är också stora ringar både av rost och röta på brädorna. Först grunnade jag på om jag hade något annat i plankväg, som jag kunde lägga ovanpå, men jag orkade inte  riktigt engagera mig i det. Den lättaste lösningen blev helt enkelt att försöka fylla varje millimeter med pryttlar istället, hihi! Jag lyckade ganska bra, eller hur?


I ladan hittade jag ett gammalt trevåningsfat i tråd, som jag inte minns riktigt var det kommer ifrån. Det blev fint med mossa och billiga hyacinter från mataffären. De kommer kanske inte slå ut i kylan utomhus (temperaturen är faktiskt nere under noll nu), men de är fina i knoppstadie också, får jag säga. Äpplena är årets sista fallfrukt; de är smutsiga så det förslår, ser jag nu. Men det blir säkert regn snart igen...


Det gröna lerklotet, som jag loppade för ett par helger sedan, hamnade också här. Jag låtsas att det är en jumbo-julgranskula!


Det blir ingen riktig advent utan vita julrosor! Den här plantan kan jag gräva ner i någon rabatt sen frampå vårvinterkanten. 


Några små grantoppar kikar upp ur den gamla smörkärnan. Drivvedsklotet hittade jag på fyndhyllan på en blomsteraffär i Osby i veckan. Jag köpte TRE stycken i olika storlekar och måste ha sett rätt kul ut när jag kom ombord på bussen med ett klot i varje hand och ytterligare ett under armen, haha!


Min spretiga lilla ren hänger med ett år till. Den gröna gjutjärnskrukan (som jag köpte på antikmarknaden i Degerberga i juli) passar fint in i adventstemat, för den ser ut som en liten julgransfot. Den får härbärgera en överbliven hyacint, som inte fick plats tillsammans med de andra. Den blågröna plåtlådan är fylld med vintergrön murgröna. Det vill man ju ha alla säsonger på året!


Jag går verkligen all-in på en grön advent i år. Mycket mossa ska det vara! Det matchar ju gräsmattan så bra.


Efter en timmes utepyssel var det sedan extra skönt att få krypa upp på bastulaven och värma upp sig. Och därmed var novembers sista helg till ända. 

1 kommentar:

  1. Så koselig som du har pyntet. Nå fikk jeg veldig julestemning.
    Ønsker deg en ny uke.

    Vivi

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!