lördag 26 januari 2019

Hej från tonårstanten!

Så här års vill jag mest bara ligga under täcket i min säng och ruva. Gå i ide som en björn och inte komma fram förrän framåt april. På vardagarna ringer väckarklockan obönhörligen klockan 6 på morgnarna, men lördagar och söndagar förvandlas jag till en tonåring och ligger och drar mig till långt efter frukosttid. Det är den bästa stunden på hela veckan!


Idag masade jag mig upp vid 09.30, men hann inte ta många steg förrän jag hamnade i TV-soffan. Där zappade jag in på en av filmkanalerna, där ungdomsfilmen "Jag saknar dig" precis hade börjat, och sen fastnade jag där och förvandlades till en tonåring igen. Blödig som jag är hann jag gråta en skvätt både en och två gånger innan filmen var slut, och då hade det redan hunnit bli lunch. Maken bjöd på ägg, korv och nybakade croissanter, och jag bidrog med att skära upp ett par saftiga januariapelsiner därtill. Det var mycket ansträngande, hihi!


Sen fick jag faktiskt ett litet nu-ska-jag-vara-duktig-och-göra-något-vettigt-ryck och körde iväg till second hand-butiken med fyra nya kassar; den här gången mestadels kläder och skor. Jag gick ett varv när jag ändå var där, och kom naturligtvis inte därifrån tomhänt. För sammanlagt 50 kronor fick jag en lampfot, en Gustavsbergs-tallrik och en pytteliten plåtask.


Den där lampfoten hade jag aldrig kommit mig för att köpa i en vanlig affär, men på loppis är det ju inte värre än att man kan skänka tillbaks grejerna, om man ångrar sig. Fast kanske den kan få bo i köksfönstret ett tag? Någon skärm har jag inte än, men det kan jag nog rota fram bland mina gömmor. Den lilla plåtasken tänker jag iallafall stoppa huvudvärkstabletter i och bära med mig i handväskan. 


Tallriken har jag redan slängt upp på porslinshyllan ovanför kökssoffan. Den kommer från serien "Carmencita" och har både fin form och en fin grön rand. Kanske jag måste spana efter fler sådana på loppisarna framöver.


Och nu ska jag göra något så ansträngande som att ta en promenad ner till affären. Det får bli dagens motion, innan jag hamnar i soffan igen. Och imorgon väntar en ny sovmorgon. Jag längtar redan!

1 kommentar:

  1. Hihi - jag är precis som du ! Tror man behöver mkt sömn den här tiden för att överleva till våren. Superskönt att ta låång sovmorgon, snart nog är vardagen här igen med uppstigning kl. 06.00.
    Ha en riktigt skön helg !
    Kram/Isa

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!