lördag 30 mars 2019

Underbar vårdag

Vilken underbar vårdag det har varit i "Glesbygd"! Jag har varit ute hela eftermiddagen och börjat vårstäda så smått på uppfarten och på trottoaren utanför huset. På två olika ställen såg jag yrvakna nyckelpigor, som tycktes njuta av solen lika mycket som jag. Just den här fick jag vara extra aktsam om, då jag tog bort ljusslingan runt rostornet. Det måste vara tidighetsrekord tror jag, för mina ljusslingor brukar bli kvar till maj.


På södersidan av huset upptäckte jag att kejsarkronorna blommar. De är ett arv från forna trädgårdsägare, och jag gillar dem jättemycket. Fast de luktar inte så gott...


Vid hörnan, där södersidan möter framsidan, har pionerna börjat kika upp. De brukar alltid vara tidiga just här, för där är det varmt och gott med huset som skydd baktill. Framför pionerna blommar snart nunneörten. Rabatten i övrigt är varken nerklippt, rensad eller gödslad än, men det blir den tids nog.


Så härligt med en utedag! Jag har längtat efter det länge nu. Ikväll somnar jag väl i soffan av syrechocken, hihi! Törs man hoppas på en fin dag imorgon också?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!