måndag 22 april 2019

Annandag påsk

Annandag påsk har varit riktigt skön. Vädret nådde inte riktigt samma temperaturer som igår, men det har ändå varit lite försommarkänsla, och jag har påtat och grejat i trädgården hela dagen. Jag började min utomhusdag med att komma med glada tillrop, när maken balanserade på en hög stege och satte upp en av sina födelsedagspresenter på badstugan: En vindflöjel med stugans byggår. Det blev verkligen jättefint!


En annan trevlig present var kryddplantor med midsommarsnapstema: Johannesört, malört och åbrodd. Jag rensade upp i vårt lilla kryddland vid ladan för att göra plats för dem där. I kassen fanns även chokladmynta, som jag (vis av erfarenhet när det gäller just mynta) planterade i en separat korg. Vännerna bakom denna present brukar fira midsommar här, och nu finns det ju all anledning att upprätthålla den traditionen.


En annan 50-årspresent med trädgårdstema var ett litet fågelbad i grön keramik från Billinge Krukmakeri. En present som klippt och skuren för MIG, hihi! 


Under eftermiddagen rensade jag upp i ytterligare några rabatter, där det verkligen börjar titta upp saker för varje dag som går nu. Dagens största surprise bjöd gräsklipparen på, som visade osedvanlig välvilja och startade på första försöket. Undrens tid är visst inte förbi. Därmed blev gräsmattan klippt för första gången i år, och det behövdes kan jag säga. Tänk, så härligt prydligt allt genast känns, bara gräset är klippt. Jag höll det ändå ganska högt, så här första gången. 


Det känns nästan lite snopet att fem dagars ledighet är över. Med tanke på att det fina vädret ska fortsätta, och med tanke på alla härliga trädgårdssysslor jag längtar efter att sätta tänderna i, så skulle jag kunna tänka mig att vara ledig i ett par dagar till. Men om fyra dagar är det ju helg igen!

2 kommentarer:

 1. Grattis till 50åringen!
  Vilken blomsterglädje det blev och underbara presenter till trädgården!
  ... och nu har jag blivit inspirerad till att ge mig ut och rensa... ;-)
  Kram på er, båda två!
  Bisse

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!