söndag 14 april 2019

Ny spegel

En snabb runda inom en av våra lokala välgörenhetsloppisar igår resulterade i en ny spegel. Den är gjord av en gammal skåpslucka, där dörrspegeln har fått riktigt spegelglas. När vi kom hem hamnade den ovanpå det gamla träskåpet nere i badstugan, och där passar den ju riktigt bra. 


Både det gamla låset och de gamla gångjärnen sitter kvar på luckan, och träet är så där härligt patinerat och alldeles lagom sprucket. 


Än så länge är inredningen ganska spartansk i stugan. Vi stressar inte, utan bygger på lite vartefter vi hittar saker som passar. Man vill ju inte direkt ta hål i den fina väggputsen i onödan, och dessutom får det gärna vara lite spartanskt, så blir det lättare att städa. 


Det står iallafall helt klart att lite mörkare träslag gör sig väldigt bra mot de vita tak- och väggytorna. Vi är nöjda med att vi lade in laminat på golvet, vilket är väldigt praktiskt när man springer in och ut ur bastun med blöta fötter. 


Stugans permanenta hyresgäst är lille Sponken, som flyttade in redan i somras. Han är en rakubränd liten lerskulptur gjord av konstnärinnan Nunna Ekdahl. Alla hennes figurer är verkligen små personligheter. Gå in på hennes hemsida och titta, vet ja'! (Klicka på hennes namn, så kommer du dit.)


Och så var det söndagkväll i stugan. Dags att varva ner och ladda om inför en ny arbetsvecka. Den blir kort, eftersom det är röd dag på fredag. Dessutom har jag lagt in en semesterdag på Skärtorsdagen, för då är det ju dags att flyga till Blåkulla, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!