torsdag 18 april 2019

Skärtorsdag

Skärtorsdag, snudd på sommarvärme och semesterdag är ingen tokig kombination. Maken och jag åkte in till Kristianstad i en massa ärenden redan på förmiddagen, plus att jag hade tid för återbesök på ögonkliniken efter lunch. Nu slipper jag de där hemska dropparna, som gör pupillen superstor och ögat extremt ljuskänsligt. Visserligen är man himla cool i solglasögon, men att ha dem på sig när man sitter inomhus framför datorn på jobbet känns ju som lite overkill...


Hemma är det inte så påskigt än, eftersom vi mest stökar runt med kassar och grejer inför 50-årskalaset på påskafton. Vi har faktiskt hyrt Folkets Hus här i byn, vilket känns himla skönt, men fram tills dess förvarar vi dricka, snacks och diverse annat lite överallt här i stugan. Min barndoms lilla påskhäxa har iallafall fått komma fram. Är hon inte helt bedårande? Knuffar man på henne, så vickar hon på huvudet. Tänk att jag hade så bra smak redan på 70-talet, hihi! Eller fick jag den av min mormor, tro? Jag minns inte riktigt hur det var. 


Min övervintrade mårbackapelargon tar sig fint i den grönglaserade krukan på bordet. I lådan under bordet står lådan med dahliaknölar från Zetas. Senare i helgen ska de äntligen få komma i jord i krukor, som får stå på glasverandan till att börja med. Imorgon bitti tar vi oss en sväng till den årliga antikmarknaden i grannbyn, men ikväll hoppar jag på kvasten och flaxar till Blåkulla. Hoppas vi ses där!

1 kommentar:

  1. Låter som ni kommer att ha en trevlig Påsk helg. Passar också på att önska dig en glad påsk kram Nina

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!