tisdag 25 juni 2019

I kvällssolen

Källardörren står alltid öppen om kvällarna. Där nere kopplar jag nämligen på trädgårdsslangen när det är dags att vattna. Opraktiskt att inte ha ett vattenutkast på utsidan, tänker ni kanske, men det är faktiskt inte så osmidigt som man kan tro. Dessutom kan vi få varmvatten i slangen om vi vill, vilket är extra praktiskt när vi kopplar slangen till uteduschen. 


Det har verkligen varit en varm dag idag, och temperaturen är fortsatt hög under kvällen. Så ljuvligt det är att tassa runt och småpyssla i kvällssolen! Jag dröjer mig kvar lite extra länge vid Awakening-rosen, som är frodigare och finare än vad den någonsin har varit. Den har fått en bit överblivet armeningsnät under sig, för att underlätta klättringen uppför den gamla fruktträdstammen. 


Innan midsommar hittade jag ljusrosa pelargoner på rea. Jag planterade ett helt gäng i en plåtlåda, som jag ställde i den gistna gamla skottkärran på framsidan. Det ser ut som Mårbacka, men det är nog inte det, för då hade de nog inte varit så billiga, hihi!


Uteplatsen är extra mysig när parasollet är uppfällt. Det har fastnat i något slags mellanläge och går varken att fälla upp eller ner, så nu står det så här mest dygnet runt, hihi! Tur att det inte blåser alltför mycket. 


Efter min lilla trädgårdsrunda går jag in och unnar mig en kall lemonad från Kiviks Musteri. Jag kan inte bestämma mig för vilken sort som är godast; jordgubb och mynta eller päron och ingefära. Med is är detta sommarens absoluta favoritdryck! Alkoholfritt, så klart. 


Jag såg just på TV-väderprognosen att det kommer vara 26 grader varmt i Skåne redan klockan 8 imorgon.  Jisses, vad ska det då inte vara på eftermiddagen? Puh! Det är inte ofta man gläds åt att det brukar vara kallt  inomhus på jobbet, men imorgon kommer jag nog göra det, hihi!

1 kommentar:

  1. Så underbara sommarbilder från din trädgård...ja det finns lite att pyssla med minsann :) Min ischias gjorde sig påmind när jag drog fram häcksaxen igår, näe det var bara att ställa in den igen hi hi. Ja idag ska det visst bli VARMT, puh...
    Sommarkram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!