torsdag 26 september 2019

Bokmässa 2019

En härlig hösttradition på mitt jobb är att göra ett besök på Bokmässan i Göteborg. Vi är alltid där på torsdagen, som är mässans första dag tillika specialdag för "folk i branschen". Även vi som jobbar i skolan hör nämligen till den kategorin, och kommersen bland läromedelsförlagen är total. 


Många gratispennor, gratiskarameller och mycket gratiskaffe blir det på en dag. Man går och man går, men mellan varven är det kul att bara sitta och spana på folk och kulturkändisar, som Katarina Wennstam, Martina Haag, Viveca Lärn, Alexandra Pascalidou, Jan Guillou och Lena Andersson.


Jippostämning och finkultur blandas med politiskt allvar.


Jag blev kär i den här dockan, som heter Nora och är gjord av dockmakaren Petra Löfmarck. Nora är 16 år och huvudkaraktär i en fotobok som heter "Not your doll". 


Och när talmannen Andreas Norlén bjöd in till fika i Sveriges Riksdags monter, var man ju inte sen att tacka nej. Att han är duktig på det där med kafferep fattade man ju redan i samband med partiledarsamtalen efter förra valet. Något uppdrag att försöka bilda regering ledde mötet dock inte till  för Fröken Grön den här gången, hehe!


Bokmässan pågår ända till söndag, men en dag är alldeles lagom för mig. Nu hänger Bokmässans coolaste gratiskasse hemma på toalettdörren, och det känns skönt att få lägga upp fötterna i soffan, blunda och bara njuta av tystnaden. 


Fina traditioner vill man ju bevara, så Bokmässan 2020 är redan inskriven i kalendern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!