onsdag 9 oktober 2019

Regntunga skyar

Regntunga skyar har ockuperat min del av Skåne i eftermiddag. Jag traskade hem från bussen i ösregn, och det lilla ihopfällbara paraplyet jag lyckades fiska upp ur min kånken gjorde varken till eller från. Men det var ändå ganska ljummet ute, och när jag kom hem och redan var blöt passade jag på att gå en liten trädgårdsrunda. Förvisso bara en sisådär 10 minuter, men tillräckligt länge för att hinna tanka lite ny energi.


Härligt ändå att det finns rosor som fortfarande blommar i oktober. Awakening brukar kunna hålla igång till långt in i december, om temperaturen bara är tillräckligt mild. 


Jag passade på att dra ut trädgårdstunnan för tömning imorgon. Det där har varit världens bästa investering det här året, och jag kan inte för mitt liv begripa varför jag inte har haft det förut. Så skönt att bli av med grenar och vissna gamla krukblommor, som annars bara hade legat i stora i-väntan-på-att-vi-ska-komma-iväg-till-soptippen-högar. (Jag älskar nya substantiv, hihi!)


Vår uppfart är för övrigt en mindre pittoresk del av tomten. Vi tänker att det nog vore trevligt att gräva bort lite ytskikt och lägga grus på hela den här delen så småningom, men eftersom vi samtidigt går och väntar på att få fiber ingrävt, så känns det som en smart plan att göra saker i rätt ordning. Fast i nuläget känns det som om de kommer hinna uppfinna något nytt, innan vi får fiber i vår del av världen... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!