torsdag 10 oktober 2019

Nu är den här!

Jodå, runt lunch idag dök badtunnan upp här hemma. Maken skickade först en mobilbild på den välemballerade leveransen, som stod på en EUR-pall på uppfarten, men någon timme senare kom det en ny bild och på den stod tunnan redan på sin tänkta plats. Han hade helt enkelt tagit ner den från pallen, men låtit övrigt emballage sitta kvar, och sen hade han rullat den hela vägen ner till badstugan. Smart tänkt!


Tunnorna byggs på beställning, och nu när vi ser det färdiga resultatet kan vi bara konstatera att det verkligen är ett gediget bygge. Detsamma gäller även för locket och den lilla trappstegen. Invändigt har tunnan två små inbyggda "bänkar" i kortsidorna. Djup är den också. Om man vill utöva dykning så går det nog bra, hihi!


Kallbad i oktober känns kanske lite som overkill, men här nere i Skåne är det ju faktiskt lite av en tradition att gå på kallbadhus och bada året runt. (Förvisso i havet, men...) Tänk så skönt att kunna doppa sig, när man kommer ut från bastun och är så där kokande varm i skinnet!

3 kommentarer:

 1. Vad fin den är! Kallbadtunna, det hade jag aldrig hört talas om innan jag såg det hos dig, hur funkar det månne? Är det någon pump som drar runt vattnet eller gör man rent det kemiskt? Eller måste man byta vatten ofta? Spännande att bada kallt, men jag förstår att det är skönt efter bastubad! Och på sommaren måste det ju även funka att svalka sig varma dagar antar jag!

  Ha det gott i tunnan ;)
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är egentligen ganska primitiv. En tunna i storlek XXXL utan några som helst finesser, helt enkelt. Man fyller den med vatten och får nog byta det ganska regelbundet. Man kan säkert stoppa i något reningsmedel (typ klor) om man vill, men jag tänker att jag kan fylla vattenkannorna här under sommarhalvåret. :-)

   Radera
 2. Där kommer ni att få många fina stunder!
  Härligt att den dök upp till slut.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!