lördag 12 oktober 2019

Rufsig bukett och vattenfylld tunna

Idag har vi både haft sol och en och annan regnskur mellan varven. Det har faktiskt varit ganska varmt. En promenad ner till byns finaste lilla blomsteraffär blev ändå en lagom lång utflykt för mig, som helst bara ville gå hemma och drula resten av dagen. Där pekade jag på allt rufs jag kunde hitta, och kom hem med ett helt fång i fantastiska färger. Buketten passade fint i farmors gamla krus. 


Är inte blodtopp i buketten pricken över i, så säg? Som små svävande utropstecken. Varför har jag inte det i mina rabatter? Det måste jag skriva upp på trädgårdsönskelistan till nästa sommar. 


På eftermiddagen skruvade vi fast bottenventilen på kallbadtunnan och drog ut trädgårdsslangen för att fylla den med vatten. Tunnan rymmer 1100 liter, så det tog en liten stund, fast vi fyllde den inte hela vägen upp. Nu kan träet iallafall stå och svälla, så att tunnan blir helt tät.


Imorgon eftermiddag kanske det kan bli ett premiärdopp. Som maken har längtat! Själv kommer jag nog inte vara i någon längre stund. Det är ju ändå en kallbadtunna, hehe! Däremot kan jag se mig själv sitta där på den lilla bänken i vattnet och svalka mig under en sommarvärmebölja. Då är det nog mer min grej.


Tunnan är verkligen en oväntad färgklick. Vi valde nyansen "rustik ek" när vi beställde den, men den är ju nästan kantarellfärgad, hihi! Fast jag tycker faktiskt att färgen är härlig. Tänk så fint mot snön i vinter! (Om det blir någon...) Vi får se om vi kanske ändå laserar den mörkare på sikt, men det får bli till sommaren i så fall. 


Ikväll reser jag till "Shetland" och hänger med Jimmy Perez. Bästa TV-deckaren just nu! 

1 kommentar:

  1. Håller med - hänger också med Jimmy Perez. Hoppas det blir fler säsonger !
    Ha det så gott !
    kram/Isa

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!