torsdag 7 november 2019

Höstaster eller inte höstaster, det är frågan

Alltså, kan vi prata om höstaster? Är det något man vill ha i sina rabatter, egentligen? Större delen av säsongen bidrar de just inte med någonting, mer än lite extra utfyllnadsgrönska. Då går jag ofta förbi och tänker att det där trista ska jag gräva upp och ersätta med något annat. Men när allt annat har vissnat framåt höstkanten, så blommar den plötsligt, och då tycker man att den är rätt OK ändå. Fast det är nog mest i brist på annat...


På framsidan växte höstastern vågrätt i år, haha! Den låg praktiskt taget som slickad längs marken och såg vansinnigt tråkig ut. Den ryker definitivt nästa år.


Så höstaster eller inte höstaster, det är frågan. Vad svarar ni?

2 kommentarer:

 1. Hm, du har onekligen en poäng men jag svarar nog ändå att jag vill ha höstastrar. Dom är nämligen så vackra med frost och regndroppar och blir så fina genom macrot. När inget annat blommar, då blommar höstastrarna! Men jag vill nog att dom ska vara blå. Har inte många och vet inte vilken sort men dom jag har får trängas med annat så att dom bara står där och är gröna gör inte så mycket. Och rådjuren verkar inte gilla höstaster heller, dom har aldrig ätit så mycket som en blomma. Så dom svarar nog nej på din fråga. Dom vill nog hellre ha höstflox och annat mumsigt ;)

  En skön helg till dig!
  Anita

  SvaraRadera
 2. Mitt svar är kort och gott JA! De traditionella kanske inte just i rabatten eftersom de breder ut sig men i vildare partier. Och de sorter som håller sig klumpformade har en given plats i rabatten. Titta på en sort som heter Aster novae-angliae 'rudelsburg'. Hos mig blommar den fortfarande trots flera nätter med frost och den börjar blomma i oktober.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!