onsdag 4 december 2019

Adventsträd på verandan

Vår oisolerade glasveranda förvandlas till ett tittskåp varje år i december. Det är så fuktigt och kallt att man inte vill vistas här ute några längre stunder, men när adventsträdet kommer på plats till första advent är detta baske mig den mest stämningsfulla platsen i hela huset.


Lika mysigt som det är att stå innanför pardörrarna i hallen och titta ut, lika mysigt är det att stå utomhus och titta in. När rutorna är immiga av fukt ser det nästan ut som om det flyger runt eldflugor där inne. Eller glittrande små älvor från Landet Ingenstans.


Den cirkelformade foten på trädet ställer jag alltid på en låg korgbricka, och sedan lägger jag grön mossa ovanpå. Skymtar ni det lilla rådjuret? Det har också blivit en kär adventstradition, liksom de små flaskborstgranarna i fönstret där bakom. I de två vita krukorna på fot har jag stoppat ner oasis, grön mossa och en ljushållare i smide. Snabbt och enkelt pynt. Och fint!


I korgstolen sitter den lille Maileg-nissen och myser. Han är ordentligt påklädd med stickad väst, vantar och halsduk, så han klarar sig bra trots den bistra temperaturen. Fårskinn under rumpan värmer nog lite grann det också, hihi!


Jag har dessvärre inte lyckats hitta något fungerande kopplingsur (eller tajmer som det heter på hederlig svenska) till mitt lilla träd, så det måste jag införskaffa. Det får nog bli en liten sväng inom järnhandeln på vägen hem imorgon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!