tisdag 3 december 2019

Ostkalender

I vår lilla by är vi bortskämda med ett förträffligt fint litet smørrebrød-café, som utan tvekan måste vara Sveriges bästa i sin genre. Ja, Danmarks bästa med, intygade en dansk vän som var här på besök i påskas. I nämnda butik kan man utöver en massa andra godsaker köpa ost-adventskalendrar. En sådan genialt bra idé! Gissa vem som såg till att införskaffa en sådan i god tid före 1:a december?


Kalendern är inte bara vacker att titta på, den är dessutom full av små hårdostar, som till exempel Cheddar, Redwood, Red Leicester, Double Gloucester och en massa andra godsaker. Engelska och inte danska förvisso, men oh boy vilken hedersstund jag har varje dag, när jag får njuta av innehållet bakom en ny lucka!


Samma smørrebrødcafé säljer för övrigt öl-adventskalendrar också, men det kändes liksom inte lika försvarbart att släpa med sig innehållet i en sådan till frukostfikan på jobbet, hehe!

2 kommentarer:

 1. Oj en ostkalender!! Ja den skulle sitta fint här på väggen för en sann ostälskare som mig/jag (kommer aldrig ihåg vad som är rätt där!)
  Önskar dig en mysig onsdag i december...
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag råkar vara legitimerad grammatiknörd, kan jag bjuda dig på en liten språkutläggning:
   Tidigare tänkte man att "som jag" var den enda rätta skriftformen, eftersom det egentligen är en förkortad bisats: "som jag är". Numera är det dock helt legitimt att även skriva den talspråkliga varianten "som mig".
   Mer grammatik åt folket, hihi!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!