torsdag 5 december 2019

Mickel räv

Redan förra året sprang jag runt på Åhléns-varuhus i flera olika städer och letade efter en sittande handgjord räv i trä, som jag hade sett i någon tidningsreklam. Då var den slut överallt, men när maken och jag var i Kristianstad förrförra helgen fanns den plötsligt på hyllorna igen. I år hade räven sällskap av både en zebra och en giraff i liknande utförande. De var också jättefina, men inte lika fina som min lille Mickel. 


Visste ni förresten att "Mickel" är ett så kallat noanamn? Alltså en omskrivning som man använder för att slippa nämna onda saker vid namn och riskera att locka fram dem i onödan. Jag googlade lite grann och fick just lära mig att begreppet noa härstammar från Polynesien, där det betecknar något man kan nämna utan risk. Det där med etymologi är ju himla intressant ändå!

2 kommentarer:

  1. Idag e det Mors Dag o gissa vad jag fick på posten??? Ett paket från min goa dotter o hennes dotter i Malmö-innehållande just denna räven❤️❤️❤️🤗🤗Jag blev så glad så jag började gråta..... Den e helt fantastisk o kommer att få en hedersplats hemma hos mej..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, han är verkligen charmerande! Förstår att du blev glad.

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!