fredag 6 december 2019

Fuskljus i smedsstaken

Lösningen på de oövervakade stearinljusen i smedsljusstaken på glasverandan blev ju naturligtvis att ersätta dem med batteridrivna fuskljus. På min fuskvariant trycker man bara ner lågan, som man trycker ner änden på en kulspetspenna, så tänds den och fladdrar lite lagom mycket. Voilà, så blir det riktigt stämningsfullt!


Mina ljus har ett hölje av riktigt stearin, som man kan tälja lite försiktigt på nertill, så att de passar i staken. Försiktigt var ordet för dagen... Med det högra ljuset misslyckades jag kapitalt, hehe! 


När ljusen är släckta ser de visserligen inte så naturtrogna ut, men det tänker man inte direkt på. När de är tända håller lågorna samma varma ton som på de riktiga ljusen till vänster. Jag ska nog skaffa fuskljus till de stakarna också. Man vill ju ha många ljus tända på verandan!


Nu är det fredag i stugan igen, och inte klagar jag för det. Känslan när man kommer hem från jobbet efter en arbetsvecka i högt tempo och vet att man har en helt oplanerad helg framför sig, är verkligen obetalbar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!