lördag 7 december 2019

Stadstur

Efter förmiddagskaffet kom maken och jag fram till att vi nog ändå hade några ärenden som krävde en tur in till Kristianstad. Butiksdöden i city blev påtaglig ännu en gång, men på torget var det iallafall lite decemberjippon på gång. Är det snö i Skåne? Nej, den lilla ishögen är ihopskrapad från den lokala ishallen och hittransporterad. De skånska barnen lekte iallafall glatt. 


Vi passade på att äta lunch, när vi ändå var i farten. Det blev sushi, sashimi, misosoppa, kimchi och goma wakame (sjögrässallad). Mums filibabba!


Jag kikade in en sväng på Søstrene Grene, som alltid brukar ha så mycket fint julpynt. Billigt är det också. Jag kom därifrån med nya julgranskulor. De små domherrarna köpte jag på rea på rean på Panduro Hobby, när jag var på Emporia i Hyllie för några veckor sedan. Det här får nog bli årets färgskala i granen. 


Clas Ohlson köpte jag tajmers till mina adventsstakar och en ny ljusslinga, som sedan fick ersätta den gamla på rosportalen här hemma. Den nya slingan gör sig inte lika bra på bild, men desto bättre i verkligheten. 


Nu ska jag snabbtitta på Jul med Ernst på TV4 Play på datorn, samtidigt som jag sneglar på skidskytte på TV. Tur att vi kvinnor har en väl utvecklad simultanförmåga, hihi!

1 kommentar:

  1. Härligt! Fina kulor och jag måste investera i nya ljusslingor!! Idag öser regnet ner här på ön, ingen större julfeeling om man säger så..
    Kram Titti

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!