söndag 8 december 2019

Andra advent

Så var det andra advent. En regnig och grå sådan, då man verkligen helst bara har velat sitta inomhus och kura. Jag drog runt i pyjamas och morgonrock hur länge som helst på förmiddagen. Satt i soffan och bläddrade i tidningar, drack kaffe och slötittade på reprisen av "Så mycket bättre". Jag älskar oplanerade söndagar!


Röda rummet hamnar inte så ofta på bild. Det är för att det nästan alltid är så rörigt här inne, med grejer på soffbordet, tvätthögar i fåtöljerna och kuddar och ylleplädar i en enda röra i soffan. Det är här vi tillbringar allra mest vaken tid, när det inte är sommar och man kan vara ute. Vår gamla IKEA-soffa är verkligen nedsutten, solblekt och sunkig, och i teorin är vi på jakt efter en ny. Vi ska bara ta tag i soffletandet i praktiken också. Om maken hade fått bestämma själv, hade vi köpt en chesterfield för länge sen...


Efter lunch rotade jag fram en gammal julkransstomme i halm från mina gömmor i ladan. Jag tog en kort runda i trädgården med sekatören i högsta hugg, och med den klippte jag av ett par rankor murgröna och några nyponklasar från honungsrosen, och sen gick jag in och gjorde en julkrans. 


Grön mossa och små paradisäpplen hade jag redan hemma, och kotten återanvände jag från den gamla kransen. Jag gjorde små märlor av ståltråd, som jag fäste murgrönan och nyponen med. 


Paradisäpplena fäste jag på tandpetare, som jag tryckte ner lagom långt i halmstommen först. Släng dig i väggen, Ernst! Min krans blev minst lika fin som din, hihi!


Jag älskar att smyga igång julen. Göra något litet projekt då och då, istället för att göra allt på en gång. Det är ju liksom det som är hela nöjet med december. Vissa grejer återkommer år från år, men ofta glömmer jag mina "traditioner" och gör något helt annat. 


Vi avslutar andra advent med att äta ägg-och-bacon-brunch till kvällsmat. Varför inte, liksom. Sen tittar maken på amerikansk fotboll, och jag kanske fortsätter med något litet pyssel. Eller så strandar jag under en filt i soffan och bara insuper känslan av hemmakärlek. Sa jag att jag älskar oplanerade söndagar?

1 kommentar:

  1. Finns inget bättre än oplanerade söndagar !
    Ha det så got och trevlig vecka !
    Kram/Isa

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!