tisdag 31 december 2019

Sista dagen på året

Så har vi kommit fram till sista dagen på året. I retrospektiv känner jag mig ganska nöjd med hur 2019 har varit. Inget år som går till världhistorien på något sätt, men ett lagom år på alla sätt och vis. I synnerhet sommaren, som blev bra mycket bättre än den 2018, då värmeböljan tog knäcken på både trädgårdslust och ork att överhuvudtaget ta sig för något vettigt. Den här sommaren hann vi både vila och vara produktiva.


Jag unnar mig en timmes lek med kameran, innan det är dags att börja förbereda sig inför kvällens festligheter. Hittar lite grejer i en låda i det gråa skåpet, som jag samlar ihop till ett litet stilleben på en silverbricka. Testar olika objektiv. Testar olika inställningar. Testar olika ljussättning. Tänk att det fortfarande är så roligt att fotografera! Den största anledningen till att den här bloggen finns överhuvudtaget. 


Mitt nyårslöfte inför 2020 är redan klart: Att unna mig snittblommor under alla tråkiga månader på året. Jag tjuvstartade redan igår, med ett besök på byns finaste lilla blomsteraffär. Som vanligt bestämmer jag mig när ser vad som finns i kyldisken. Igår blev det maffigt höga krysantemum i en underbart vinröd-rosa färg, som jag ska ha i min stora gröna kruka nu när amaryllisarna har blommat över.


Kanske mer ett mål än ett löfte är det där med bokläsningen. Ett av nyorden i SAOL (Svenska Akademiens ordlista) är ordet "popcornhjärna", som är konsekvensen av för mycket skärmtid, och nog känner man att man faktiskt lider av det ibland. Insikten av att jag faktiskt inte är en litterär människa längre är smärtsam. Därför ska jag försöka bli mer analog i min läsning under 2020 och återgå till romanernas förlovade land istället för att reflexmässigt sitta och slösurfa på datorn och mobilen. Iallafall en större del av tiden än vad jag gör nu. 


Tack för i år, alla ni som har tagit er tid att läsa Fröken Gröns Blogg under året som gått. Jag undrar ofta vilka ni är. Om ni har tid och lust får ni gärna skriva en rad i kommentarsfältet och berätta. Gott slut och gott nytt år önskar jag er alla. På återseende nästa decennium!

18 kommentarer:

 1. Alltid HÄRLIGT att läsa din blogg, GOTT NYTT ÅR bästa Fröken Grön!
  Hälsningar från Jejja i Göinge skogen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott nytt år till dig med, Jejja!
   Göingeskogen, minsann. Då bor vi nära varandra!

   Radera
 2. Jag följer med stort nöje din blog. Är en 70+are som i år flyttat till en ny stad och bytt min trädgård mot en balkong pga diverse krämpor. Lite svårt då vi haft trädgård i nästan 50 år. Jag njuter av bilder på andras trädgårdar, men vet jobbet bakom.
  Önskar dig ett riktig GOTT NYTT ÅR
  Sonja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott nytt år, Sonja!
   Så roligt att få veta lite mer om dig!

   Radera
 3. Följer din blogg noga. Gillar den mycket, inte minst för det förnöjds tilltalet och god stämning. Är själv född 1974, jobbar alldeles för mycket och behöver inspireras av soffhäng och hemliv😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Soffhäng och hemliv blir min melodi även 2020!
   Tack för dina rader!

   Radera
 4. Gott nytt år ser framemot mer inspirerande läsning
  Hälsar en smålänning

  SvaraRadera
 5. Jag har följt din blogg i flera år och uppskattar både text och bild. Bor själv i lägenhet i stad men lantisrötterna drar allt mer ju äldre jag blir. :-)
  Gott nytt år önskar en värmländska!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att veta att du besöker min blogg!
   God fortsättning på det nya året och välkommen hit igen under 2020!

   Radera
 6. Gott Nytt År från andra sidan pölen!
  Undervisade i 45 år, 40 av dem i USA. Bodde i storstad på östkusten i 40 år, och de senaste (nästan) 11 på vischan utanför en liten stad i höjderna nära Blue Ridge Mountains ... så Fröken Grön är så snäll som låter mig hälsa på i hemlandet varje dag! ;-)
  Inte nog med att både foton och text är så fina, men när man har bott och levt i ett "andra-språk" i så många år, så är det fantastiskt att få en daglig dos av det som känns så rätt och "hemma."
  With all my best wishes for 2020,
  Bisse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott nytt år, Bisse!
   Tack själv för fint julkort och alla härliga "adventskalendermail" under december månad.
   Extra roligt att veta att vi är i samma bransch, då jag också är lärare.

   Radera
 7. Läst din fina blogg i många år. Den är glad, positiv och det är spännande följa utvecklingen i trädgården då jag är trädgårdsfrälst själv. Avslutar alltid med din blogg på min runda av de 4-5 bloggar jag följer. Tack för trevlig läsning och inspiration. Själv är jag svensk men bor i Norge och är också född -74.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att få veta att du följt min blogg så länge!
   Gott nytt år på dig!

   Radera
 8. Nu ar jag suttit här och läst din blogg en lång stund kollat på alla fina bilder på ert lilla hus och tänk så roligt att ha hittat en ny inspirationskälla. Tror jag har kikat in lite när det har varit trädgårdsfägring. Älskar alla gamla fina bruksföremål och hur du pyntar. Nu är jag fast. Kraaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen till min lilla vrå av cyberrymden.
   Så fint att veta att du är här ibland!

   Radera
 9. GOD fortsättning på det nya året! Din blogg är en stor inspirationskälla och alltid vackra bilder...Hoppas du får ett underbart 2020!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan bara kontra och säga detsamma om din blogg: En stor inspirationskälla och alltid vackra bilder.
   God fortsättning till dig också, Titti!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!