lördag 11 januari 2020

Lördagbok

I god tid före klockan 10 baxade vi ut julgranen genom verandadörrarna, för att en stund senare se den bli hämtad av Lions. Symbolisk betalning hängde i granen i en fastknuten plastpåse, och vi passade också på att skicka med julens PET-flaskskörd. 


Senare på förmiddagen tog vi oss en liten prommis utför backen ner till byn, där vi först slank inom en av våra lokala välgörenhetsloppisar. Tro't om ni vill, men vi kom därifrån tomhänta. Efter en snabb runda inom mataffären hamnade vi på byns finaste lilla blomsteraffär, där jag plockade ihop en bukett med stjärnflocka, eukalyptus och tulpaner i tre olika färger. Åh, stjärnflocka! Är inte det livets blomma, så säg?


Har jag sagt att vi har nordöstra Skånes bästa brödbageri i vår lilla by? Här bakas det surdegsbröd av fyra olika slag; alla på ekologiskt mjöl och oraffinerat havssalt. Där hamnade vi som nästa anhalt.


Lokalen är så himla fin med högt i tak, stora fönster, trägolv och gammaldags möbler. Verkligen en mysig miljö! Man kan både fika och äta sopplunch här, om man vill. 


Vi tog dock med vårt surdegsbröd hem, för att inte missa skidskyttestafetten. Brödet var vackert som ett konstverk! Nästan synd att skära upp det. 


Nu ska jag dammsuga upp alla granbarr, som ligger kvar på golvet efter morgonens julgransplundring. Sen ska jag nog mest sitta under en filt och njuta av att det är lördag. 

1 kommentar:

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!