söndag 3 maj 2020

Flyttat rostorn

Vilken härlig trädgårdsdag det blev idag. Det har inte varit jättevarmt, men soligt och riktigt skönt. Jag gick ut vid lunch och hamnade sedan i en sådan där bubbla där jag tappade tiden helt. Ett av dagens projekt blev att klippa alla oklippta rosor. När jag hade klippt ner den gamla och tråkiga Schneewalzer-rosen mer eller mindre helt och hållet kom jag på att jag ville flytta upp rostornet till rabatten uppe vid uteplatsen. Sagt och gjort. 


När jag drog upp rostornet från sin gamla plats blev jag förvånad över hur gott skick det fortfarande är i. Det är ändå nio år sedan min pappa snickrade det! Några av benen har murknat, men det påverkar inte stabiliteten nämnvärt, när man trycker ner det i jorden. Däremot såg det ganska tråkigt ut i färgen, så jag målade om det med ny falu rödfärg. Snacka om perfekt quick fix!


På toppen satte jag tillbaka zinkdekorationen som satt där tidigare. Den lille pippin är lite väderbiten, men fortfarande fin. Dekorationen har ett hål i botten, så jag har "trätt på" den på en stor spik där uppe på toppen. På så sätt håller den sig kvar, även om det blåser. 


Sen var jag i valet och kvalet om jag skulle gräva upp Schneewalzer-rosen och plantera om den på det nya stället, eller om jag skulle flytta en yngre och friskare Climbing Iceberg, som jag hade på ett annat ställe. Båda blommar i vitt, vilket passar bra mot den röda färgen. Till slut föll valet på den sistnämnda, eftersom den blommar oavbrutet i fyra månader. Runt den nya rabattkanten planterade jag lammöra, och mellan rostornet och hortensian pillade jag ner mängder av självsådda fingerborgsblommor, som jag grävde upp ur gruset på norrsidan av huset. 


Så nöjd jag är med min lilla rokad! Pappas fina rostorn kommer mycket mer till sin rätt på sin nya plats, och det blir dessutom lite mer ombonat på den intilliggande uteplatsen. Och den röda färgen är ju onekligen en underbar färgklick mot allt det gröna. 


Klockan hann bli 18.15 innan jag hittade tillbaka in igen. Så himla gott jag mår när jag får vara ute och gräva! Och så himla gott jag kommer att sova inatt, hihi! 

2 kommentarer:

  1. Det blev jättefint! Rostornet är väldigt dekorativt. Undrar om man skulle kunna snickra ihop ett sådant? Ha det så gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det fint? Ritningen hittade jag i en tidning, men du kan säkert hitta liknande om du googlar. Det är dock inte jag som har byggt, utan min kluriga pappa. :-)

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!