lördag 2 maj 2020

I målartagen

Under ett av fönstren i gröna rummet har vi ett lågt blomsterbord, som vi köpte för inga pengar alls på en loppis i Tollarp för ett par år sedan. Att det var billigt kan man ju förstå, för det är inte speciellt vackert. Jag har funderat på att måla om det hur länge som helst, och idag vaknade jag med tanken att nu är det dags.


Vi har en stor färghandel i grannbyn, så det blev en sväng dit redan vid 10. Jag tänkte att det var smart att komma precis när de öppnade, för att slippa trängas med en massa andra människor, men jag var visst inte den enda som hade den tanken... Efter inte alltför långrandigt botaniserande bland färgproverna kom jag fram till att nyansen Palmetto 0125 från Jotun skulle passa perfekt. Den har en mörkare varmgrön ton, som blir en fin kontrast mot ljusare grön, vitt och grått, som är den övriga färgskalan inne i gröna rummet. Precis så som jag hade tänkt mig. 


Jag passade på att måla om en gammal träback också, när penseln ändå var kladdig. Nu äter jag vattenmelon till mellis och väntar på att färgen ska torka. Jag har redan målat två omgångar, och det ser ut att räcka. 


När färgen är så pass torr att den inte kladdar av sig, ställer jag tillbaks bordet i gröna rummet och låter det stå och torka helt över natten. Naturligtvis funderar jag redan på om det finns något annat jag kan måla, hehe!

9 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hjälp! Hur lyckades jag ta bort din kommentar? Det var inte alls meningen!

      Radera
  2. Perfekt, älskar din blogg, den har allt

    SvaraRadera
  3. Vad fint det blev!
    Här i Wales har färghandlarna stängt p g a viruset.
    Trevlig söndag!

    SvaraRadera
  4. Åhh den gröna färgen är så fin! Bordet blev kanon :)
    Ha en fortsatt härlig söndag...
    Kram Titti

    SvaraRadera
  5. Superfint! Vad är en trädback...
    Skorpan

    SvaraRadera
  6. Nice! Väldigt fin grön färg. Kraaam Pia

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!