måndag 18 maj 2020

Smyghandla sommarblommor

Det kan vara så att Fröken Grön har börjat smyghandla sommarblommor, trots sitt eviga gnällande om att det är alldeles för kallt ute. Det kan vara så att hon smugglar hem dem och gömmer undan dem nere i växthuset. Kanske är det redan som en alldeles egen blomsteraffär där inne.


Det kan vara så att Fröken Grön, sitt namn till trots, är svag för småblommiga sommarblommor i rosa. Som rosenliknande dubbel minipetunia och härligt spretig tvillingsporre (eller diascia som Linné kallade den sistnämnda lilla sötnosen).


Förra året blev Fröken Grön utan rosa svartöga, eftersom hon var alldeles för sen i vändningarna på plantskolan. Det var ledsamt, så det tänker hon minsann inte låta upprepa sig i år. "Ska man hålla sig på hemmaplan hela sommaren, ska det iallafall vara i fint sällskap", tänker Fröken Grön.


Lejongap blommar länge och är fin i kruka. Blir den här också rosa, tro? Eller blir det en surprise


Det gäller ju att vara förberedd. Som genom trolleri, kommer Fröken Gröns uteplats att vara full av krukor med de ljuvaste sommarblommorna, bara sommartemperaturerna hittar till "Glesbygd", och det utan att hon ens behöver åka till plantskolan. Jodå, så att. Fast känner vi henne rätt, så åker hon nog till plantskolan ändå...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!