söndag 30 augusti 2020

Besök i Flyinge

Vid lunchtid idag hade jag stämt träff med en Lundaväninna för det årliga besöket på Flyinge Plantshop. Det är verkligen en av Skånes bättre plantskolor, när det gäller utbud. Jag gick länge på den gedigna rosavdelningen och frossade i både dofter och synintryck och fick lägga band på mig för att inte spontanshoppa både det ena och det andra. Däremot hade jag planerat att jag skulle köpa ytterligare ett par 'Easy Cover'-rosor att plantera i närheten av dem jag satte tidigare i sommar. De fungerar nämligen otroligt bra som marktäckare, och så blommar de oavbrutet hela sommaren lång. Att de ser ut som små karameller gör ju inte saken sämre. 


Mer spontant var köpet av en 'Pink Annabelle'-vidjehortensia, men eftersom jag letade efter någon liten buske som tål att stå ganska skuggigt på baksidan av bastustugan, så var ju valet inte så dumt ändå. Just den här rosa färgen tycker jag är den perfekta trädgårdsrosa nyansen. Så vacker!


 Jag grävde lite när jag kom hem, men har faktiskt inte planterat något än. Det ska bli fina kvällar i veckan som kommer, och jag vill nog suga lite mer på karamellen innan jag bestämmer var allt ska hamna. Det är ju ändå nästan hela nöjet med att köpa nya plantor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!