måndag 10 augusti 2020

Mustig måndagsbukett

I väntan på ett utlovat åskväder (som tyvärr tycks ha kommit av sig) tog jag saxen med mig ut efter kvällsmaten och klippte mig en riktigt mustig måndagsbukett. Det blev verkligen extra allt, med både dahlior, ringblommor, gullris, anisisop, lavendel och chokladblomma. En riktig doftbomb!

Som ett brev på posten blir jag alltid sugen på just mustiga färger så här års. För fotograferingen bar jag ner vasen till bordet vid planket, där bakgrundsfärgerna blev riktigt fina tillsammans med blommorna. För att förstärka känslan i mitt lilla stilleben hämtade jag ut vårt senapsgula tråg. Någon mer än jag som älskar senapsgult i augusti? Jag vill ha fler senapsgula detaljer, både inne och ute!

Blommorna har riktiga juvelfärger, eller hur? Och chokladblommornas nästan svartbruna färg bidrar med härlig konstrast. Den rosa dahlian är en Wizard of Oz, som är den hittills enda av mina "findahlior" som har slagit ut i blom. Av både Wine-eyed Jill och Café Au Lait ser det inte ut att bli så mycket alls än. De har blivit hårt åtgångna av både sniglar och tvestjärtar i år. Otto's Thrill är iallafall på gång,  men de plantorna har jag varit så himla dålig på att toppa, så blommorna kommer på två meters höjd. (Hmmm... Mental notering till nästa år: Gör om, gör rätt.)


Gullris som inte riktigt har slagit ut är verkligen en höjdare att stoppa i buketten. När den är så där vackert limegrön och fortfarande lite skir. Sen blir den knallgul som raps, och det är maffigt på ett helt annat sätt. Sedan vi grävde ut nere i moraset har vi dock inte sådana mängder som tidigare år, men tillräckligt för några buketter ändå.


Måndag, ja. Nu börjar den första hela arbetsveckan efter semestern. Jag är redan kvällstrött, hihi!

1 kommentar:

  1. Ljuvlig bukett - underbart när man kan gå ut i trädgården och plocka !
    Jag har inte heller toppat mina Ottos Thrill - får se hur höga mina blir !
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!