torsdag 17 september 2020

Ny soffa på plats

Idag levererades vår nya soffa, hurra! Som tur väl var är maken ledig på torsdagar och kunde vara hemma med mig och ta emot den. Själv sitter jag ju fortfarande i förkylningskarantän och försöker hålla mig undan från kontakt med utomstående. Ut åkte den 12 år gamla IKEA-soffan, som verkligen hade gjort sitt, och in bars den nya soffan. Efter lite skruvande var både gavlar och ben på plats, och vi kunde äntligen provsitta. Den är verkligen superskön! Och helt perfekt i storlek i vårt lilla hus. 


Den nya soffan är mycket nättare i proportionerna, trots att sittytan är så gott som densamma som på den gamla soffan. Det skapar en känsla av att rummet är mycket luftigare. Modellen heter Frida och är tillverkad av ett företag som heter Above Möbler, men vi har köpt den på  Nilssons i Lammhult. Klädseln är ett grovt linnetyg som heter Sofiero, och vi valde en mörkare grå nyans. Benen är i oljad ek. 


Man kunde beställa till hörande prydnadskuddar om man ville, men vi tänker att det är roligare att ha udda kuddar. De gamla soffkuddarna är egentligen lite för stora, men de får hänga med tills vi hittar nya. Matta och soffbord lever också lite på lånad tid, men det blir bra som det är så länge. Vi har ju ett ganska högt soffbord kan man tycka, men det är väldigt praktiskt att äta vid, och det gör vi nästan jämt. 

Nya fåtöljer ska det nog också bli på andra sidan bordet, så fort vi hittar några som vi tycker om. Just nu har vi två ganska klumpiga clubfåtöljer i mörkbrunt skinn, som vi hade med oss från lägenheten i Malmö, och de är i ärlighetens namn inte så himla charmiga. De får inte ens vara med på bild, haha!

Sen drömmer vi lite grann om att göra ytterligare en platsbyggd bokhylla på den vänstra sidan av soffan också. Dels för att vi faktiskt behöver mer hyllplats, dels för att det skulle rama in fönstret och soffan på ett himla fint sätt. Vi får väl se om det blir av. 


Punkten "Köpa ny soffa" har stått ganska länge på vår projektlista. Skönt att vi kan sätta "check" framför den nu. 

1 kommentar:

  1. Jättefin soffa! Ser bekväm och skön ut och passar ju perfekt till det övriga i rummet!
    Måste kännas skönt att äntligen kommit till skott då.
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!