lördag 17 oktober 2020

Ny matta på plats

Vår nya matta har kommit, hurra! Maken plockade upp den efter jobbet igår och vi lade på den direkt när han kom hem. Den blev så himla bra, och hela röda rummet känns ljusare och fräschare. Vi skulle nog egentligen ha lagt en undermatta först, för nu bubblar det sig lite, men det får vi fixa sen. 

Mattan är handgjord i Indien och heter 'Diamond', fast det är egentligen ett klassiskt svenskt gåsöga-mönster. Den både ser ut och känns som en ullmatta, men är tillverkad i så kallat PET yarn, som framställs av recyclade PET-flaskor. Den är också "Care & Fair"-certifierad, vilket innebär en garanti för att mattan är producerad utan illegalt barnarbete och att pengar går tillbaka till familjer i mattdistriktet i Indien i form av stöd när det gäller utbildning och sjukvård. Både miljövänlig och människovänlig alltså, och det är ju bra. 


Vi köpte den allra största storleken, som är 2 x 3 meter. Dels har vi ganska kalla golv här hemma, dels är det väldigt mycket snyggare när både soffan, soffbordet och de två fåtöljerna får plats ovanpå mattan. Med facit i hand ser jag att vår förra matta faktiskt var alldeles för liten. 


Våra gamla clubfåtöljer i brunt läder lever på lånad tid, men ser ändå genast mycket trevligare ut på grund av den ljusa mattan. De är två av några få möbler, som fick hänga med i flytten från lägenheten i "Storstad" för tio år sedan, och nu är de både nersuttna och lite för klumpiga, men får hänga med tills vi hittar något vi verkligen vill ha. Jag tillbringar en stor del av mitt liv i den vänstra fåtöljen, som bland annat är min dagliga bloggplats. 


Soffbordet är ett auktionsfynd som egentligen var tänkt som en tillfällig lösning. Nu har det stått här sedan 2008, och det faktum att det är högre än ett vanligt soffbord gör att det faktiskt är användbart både som arbetsbord, pysselbord och matbord. Vi har fortfarande tankar kring att byta ut det mot något annat, men  känner jag oss rätt tar det säkert 12 år till innan vi kommer till skott. 


Check på ny vardagsrumsmatta, alltså. I love it! Den blir mjuk och varm och go' att ha fötterna på i vinter. Fast om vi äter vid TV-n kommer jag nog att lägga handdukar på golvet, hihi!

1 kommentar:

  1. Jättesnygg matta !
    Härligt med både miljövänlig och människovänlig produkt - det är fruktansvärt hur människor blir utnyttjade runt om i världen.
    Ha det så gott!
    Kram/Isa

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!