lördag 26 december 2020

Frost, tofflor och sug efter sallad

För andra natten i rad har vi frost i "Glesbygd". I natt var temperaturen nere på minus 6 grader, vilket är riktigt kallt med skånska mått mätt, och nu så här på annandagens eftermiddag singlar det faktiskt ner några lätta snöflingor. Tänk så mycket jul det helt plötsligt blir då!

Dagar som dessa är det väldigt praktiskt att vardagsrummet och sovrummet förbinds med ett öppet valv. Då kan maken sitta i soffan och titta på TV, medan jag sitter i sängen och läser, och så är man ändå lagom sociala.

Från morgon till kväll har jag på mig mina nya fina julklappstofflor från Shepherd of Sweden. Olivgröna! (Tänk att det ens finns.) Jag lever i mina fårskinnstofflor 365 dagar om året och önskar mig ett nytt par varje jul. Den 364:e dagen brukar de inte vara lika fluffiga och vackra...


Ute på glasverandan är det verkligen som i en igloo dagar som dessa. Här går det inte att vara alls, men julmusten blir iskall och god, kan jag lova. Det är ändå fint att stå inne i hallen och titta ut genom glasrutorna på de inre pardörrarna. Lite som att ha ett tittskåp. 


Vi köpte hem så himla lagom mycket julmat i år. Efter idag kommer det nog bara vara julskinka kvar, och det passar mig bra, för jag längtar efter annan mat. En fräsch tonfisksallad vore gott. Det får det nog bli redan ikväll, så blir vi av med de sista äggen också. Mums, jag längtar redan!

2 kommentarer:

  1. Skrev en kommentar igår här vid dig, men det krånglade så den gick inte iväg, inte alltid det funkar från mobilen. Så jag gör väl ett nytt försök, och önskar er en god fortsättning!
    /Gunilla

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!