måndag 28 december 2020

Ljus, ljus, ljus

Ljuskontot är verkligen maxat så här i mörkaste december. På Solhäll går det åt mängder av både värmeljus och stearinljus i olika storlekar just nu, ofta två omgångar per dag, eftersom vi har haft så himla gråa eftermiddagar under hela julledigheten. 


Tidigare i december hittade jag så fina värmeljuslyktor i bruna toner från Olsson&Jensen nere på byns finaste lilla blomsteraffär. De funkar fint även med den större modellen av värmeljus och ger ett så varmt och härligt sken ifrån sig. Jag tänker att de blir fina på soffbordet även efter jul- och nyår.


På vår lokala mataffär rear de redan ut stearinljusen till halva priset. Det fanns mest röda ljus kvar, men jag hade turen att även hitta vita antikljus. Ett annat tips är ju annars att alltid spana efter stearinljus på loppisar, där man brukar kunna hitta fina ljus hur billigt som helst. Fast så många loppisbesök blir det ju förvisso inte för tillfället...


Ja, nog är det tur att man kan tända ljus i mörkret. I rum vi inte vistas i så mycket kör jag dock på batteridrivna varianter. Better to be safe than sorry. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!