fredag 1 januari 2021

Blommor och böcker

Nyårsdagen kan vara en av årets skönaste dagar faktiskt. Hos oss är det alltid en sådan där dag då man gör lite som man vill, sover när man vill och äter när man vill. Och så är den härliga känslan av att ha öppnat en bok med helt oskrivna blad alltid så närvarande. Undrar just vad boken om 2021 kommer att innehålla? Det får vi veta tids nog. Jag börjar iallafall året med samma nyårslöfte som alla år: Att unna mig själv färska blommor varje vecka under alla månader då jag inte kan njuta i min egen trädgård. Tänk så mycket härligare alla trista vardagar blir med blommor.

Nyårslöfte nummer två är också en favorit i repris: Att läsa minst 12 böcker under året som kommer. Det lyckades jag med förra året, då jag till och med hann klämma in 14 böcker. Det blev en salig blandning av lättlästa deckare, chick lit och mer djupsinniga romaner, varav 12 var skrivna av svenska författare och två av amerikanska. (Lite dålig kulturell bredd, får man väl ändå säga. Kanske det får ingå i årets löfte att ta ut svängarna lite mer.) 2020:s bästa läsupplevelser blev "Lisa och Lilly" av Mian Lodalen och "Jag for ner till bror" av Karin Smirnoff, men de två amerikanska böckerna var också bra: "Där kräftorna sjunger" av Delia Owen och "Rodham" av Curtis Sittenfeld. 

Ja, blommor och böcker får bli årets nyårslöften. Åtminstone det sistnämnda är ju iallafall lite av en utmaning. Vilken var den bästa boken ni läste förra året? Boktips mottages med tacksamhet. 

4 kommentarer:

  1. Älskade Där kräftorna sjunger!
    De Sju systrarna är en härlig serie med tjock böcker!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! "De sju systrarna" har jag hört talas om. De böckerna får jag kolla upp lite närmare.

      Radera
  2. Så kloka nyårslöften bägge två! Hm, bästa boken som jag läste 2020 vet jag inte, men ”Den röda adressboken” av Sofia Lundberg, och ”Allt för min syster” av Jodi Picoult minns jag var bra, och kan rekommendera!
    Önskar dig ett gott nytt år, med många härliga buketter o böcker!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  3. Tack för boktipsen! Den svenska boken har jag inte hört talas om. Den ska jag kolla upp lite extra.

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!